U Africi se digla velika bura, jer je DR Kongo optužio Gelora Kangu kako je lažirao identitet, a prema njihovim navodima zove se Kijaku-Kijaku Kanga i ima 35 godina.

Oglasila se i Crvena Zvezda ovim povodom, rekavši kako vjeruje svom fudbaleru. Jedna od najnovijih informacija je da je Kanga svog oca sakrio u Srbiju.

Tamošnji mediji su prenijeli da je zbog straha za sigurnost od istrage otac Kange došao u Srbiju. On se navodno već preselio iz Konga u Gabon.

Navodno DR Kongo ima novi dokaz, a to da je Kanga 2006.godine već igrao u Gabonu, da li možete vi da ga prepoznate ovdje, budite iskreni?

Kanga je počeo igrati s AS Mangasport 2007. godine. Odmah u svojoj prvoj sezoni kao senior u klubu, osvojio je Gabon Championnat National D1. U sljedećim sezonama Mangasport je završio treći u razdoblju 2008-2009., A drugi u 2009-10. Nakon tri sezone u Mangasportu, 2010. godine prešao je u Missile FC i sudjelovao u pobjedničkoj kampanji 2010-11. Međutim, sljedeće sezone nisu uspjeli postići isti cilj i završili su na 5. mjestu. U sezoni 2012–2013. Mounana je osvojio međuklubove Coupe du Gabon, naslov Manga još uvijek je nedostajao domaćim.

Rostov
Kanga je 9. februara 2013. potpisao 3,5-godišnji ugovor s ruskim prvoligašem FC Rostovom. Kanga je u ruskoj Premier ligi debitirao 9. marta 2013. za FC Rostov protiv FC Alania Vladikavkaz.

Kanga je dobio tri zabrane meča u decembru 2014. nakon isključenja za Rostov protiv FC Spartak iz Moskve zbog odgovora na rasističko zlostavljanje navijača Spartaka.

Nakon epizoda u Rusiji, Kanga je odlučio da ode u Crvenu Zvezdu gdje je sa crveno-belima osvojio nekoliko puta domaće prvenstvo kao i kup, igrao je uspješno i Ligu Šampiona kao i Evropa Ligu. Crvena Zvezda je stala u odbranu svog igrača, rekla je kako vjeruju njemu sve i nadaju se da će sve ovo proći. Nama ostaje da vidimo šta će se izdešavati ovdje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here