Svoje dječačke snove ispunjava Canelo.

On je najbogatiji sportista i troši ogromne zalihe novca da bi sebi priuštio što luksuzniji život.

Kad je u pitanju kupovina luksuznih automobila, rijetko ko od njih je umjeren u tome. Kupuju se i razne stvari, poput kuća, satova, a tako radi i jedan od najboljih boksera današnjice, Saul Alvarez.

Čuveni Canelo je dopustio novinaru Grahamu Bensingeru kako bi posjetio njegovo imanje koje ima u Guadalajari, a tamo mu je pokazao sav luksuz koji ima.

Prije 7 godina je kupio, takvu vrstu kuća voli, ne pokazuje da bi se pohvalio, nego da bi se motivisali svi drugi. Nekad je sladoled prodavao, a danas ima ovo.

Nikad ne vozi Rolls Royce, sjedi nazad i koristi ga samo za posebne prilike.

Ima bogatstvo preko 140 miliona dolara prema informacijama koje dolaze iz SAD-a.

Imao je 14 godina kad je nokautirao odraslog čovjeka, tad je shvatio i nije imao dileme, rođen je naprosto za ovo.

Meksički bokser Saul Canelo Alvarez (30) godinama se smatra jednim od najboljih  na svijetu.

Fenomenalni udarač držao je naslove u četiri različite kategorije (od polusrednje do poluteške), a nevjerojatno je da je s 15 godina postao profesionalac.

U razgovoru s Grahamom Bessingerom, veliki se prvak prisjetio svojih početaka. U ring je ušao kao dječak, a u dobi od 14 godina tukao se s odraslim muškarcima u ringu.

Nisu mu predstavljali nikakav problem, a Canelo je otkrio da je postigao svoj prvi nokaut nad čovjekom koji je bio puno stariji od njega.

“Imao sam 14, a taj čovjek 30 ili 35 godina”, rekao je Alvarez na pitanje kada je prvi put nekoga nokautirao.

“Tada sam znao. Rođen sam za ovo”, rekao je Canelo.

Njegov trener je bio spektičan po ovom pitanju, rekao je da je planirao da zaustavi meč ako vidi da njegov Canelo nema nikakve šanse, ali odmah na startu je vidio dominaciju Canela i znao je da će ga nokautirati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here