POSEBAN NAČIN REŽIMA IMA NEKADAŠNJI APSOLUTNI UFC ŠAMPION LAKE KATEGORIJE, KHABIB “THE EAGLE” NURMAGOMEDOV.

On i dalje žestoko trenira, iako je objavio kraj profesionalne karijere nedavno. Khabib, koji vodi porijeklo iz Dagestana je danas mnogo opušteniji nego dok je bio profesionalac. Ne pazi više ni šta jede, a bez treninga ne može, svakodnevno je u dvorani.

Khabib ni tokom mjeseca Ramazana ne stane, veoma jako trenira, neposredno prije iftara, a potom je i svojim pratiocima dao nekoliko savjeta o načinu treninga.

https://www.instagram.com/p/CNyCKW9qzgj/?utm_source=ig_embed

Svaki dan po sat i po treniram u ramazanu, i to prije iftara. Kardio vježbe radim, trčanje, grappling, hrvanje i sprintove, sat i po maksimalno, rekao je Khabib, a potom je dodao, ukoliko želite da se borite neposredno nakon ramazana i da želite biti spremni za borbu, smatram da morate dva puta trenirati, a to je pred iftar, kao i pred sehur.

Tokom posta ne preporučujem lifting, to se uglavnom radi pred sehur.

Kad postite, ne jedete i ne pijete ništa 15 do 17 sati, teško je raditi lifting. Ja prije sehura volim raditi lifting, kad se jee i pije, a u toku posta je teško raditi.

Popularni Orao se posvetio trenerskom poslu nakon završetka karijere. Brine o karijeri boraca koje je njegov otac trenirao prethodnih godina i vrlo je predan radu s njima.

Naravno, velik broj obožavatelja volio bi Khabiba ponovno vidjeti u Oktagonu, gdje je posljednjih godina doista nevjerojatan.

Poznati borac karijeru je završio s omjerom 29-0 i smatra se jednim od najboljih MMA boraca svih vremena.

Da li ste vi ljubitelji borbe koju vodi Khabib, kojem je najveća prednost hrvanje gdje je bio apsolutni šampion prije nego će uploviti u MMA svijet, koji je kasnije vrlo brzo pokorio, gdje mu nema ravnog uopšte. Oprostio se nakon smrti oca, jer je obećao svojoj majci da se neće više boriti i ispunio joj je želju.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here