Dosta ljudi pati od pada koncentracije usljed dana, pa bi najradije zalegli u krevet i odspavali koji sat. Jeste li se zapitali što se događa svakodnevno to? U nastavku teksta ćemo vam nešto više o tome reći, kako biste i sami znali šta činiti kad dođe do pada koncentracije, odnosno umora, tromosti i sličnih stvari. Ovaj člana je idealno stvoren za vas.

Svima je poznat osjećaj koji se događa usred dana, kad se iznenada osjećate umorno, gladno i tromo. Imate još nekoliko sati na poslu, ali počinjete gubiti koncentraciju.

Možete čak i uzeti kafu ili poslasticu kako biste povratili energiju, možda čak i međuobrok. Za mnoge od nas sredina dana je glavno vrijeme za međuobroke. Vaša energija od doručka jenjava, a znate da imate još nekoliko sati do ručka. Pa, koji je najbolji međuobrok za jesti da bismo nastavili dalje?

Regulacija šećera u krvi je važna, jer ne želite da ona ide previsoko ili prenisko, ali želite je imati dovoljno. Šećer u krvi utječe na naše apetite: glad, energiju i žudnju. Tako fluktuacije šećera u krvi naglo skaču od gladi, privlače energiju i diktiraju žudnju.

Da biste održali stabilnost šećera u krvi i spriječili popodnevni pad koncentracije, morat ćete potražiti međuobrok koji sadrži puno proteina i vlakana. Proteinu i vlaknima treba više vremena da se probave nego samo ugljikohidratima, pa ćete se satima osjećati sitima sa stabilnom energijom između obroka.

Da biste pronašli grickalice bogate proteinima i vlaknima, obratite pažnju na naljepnicu. Preporučavam se konzumacija deset grama proteina po obroku i najmanje tri grama vlakana.

Nadamo se da ste dobro zapamtili šta trebate raditi, pokušajte da ispunite sve ove stvari koje smo vam rekli, kako biste mogli da održite svoju koncentraciju u svako doba dana, da vam se ne dešavaju stvari pospanosti i slično, dragi naši čitaoci.

Hvala vam na pažnji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here