Josip Broz Tito je sigurno jedno od najvećih imena ikada koje je imala Jugoslavija u svojoj historiji. Doživotni predsjednik koji je bio mnogo uvažavan i cijenjen u čitavom svijetu. Neko ko je imao toliki ugled kao ni jedan predsjednik svijeta do sad.

Sada ostaje misterija zašto nije bio na televiziji koja je uživo sprovodila sprovod, nije detaljno prikazano ni kad je spušten u samu grobnicu. Među ljudima se odmah proširila priča da je drug Tito pokopan negdje drugdje i premješten dok postoje oni koji vjeruju da taj čovjek uopće nije umro, a to je bila vrlo nemoguća stvar, ali ko će ga znati?

Dok je vladao u Jugoslaviji, narod ga je jako cijenio i svi su ga jako voljeli, a s druge strane držao je 22 miliona Jugoslavena kao malo vode na dlanu. U to vrijeme nije bilo socijalnih slučajeva, dok su svi oni koji su preferirali nacionalizam odmah prebacili te ljude na Goli Otok. Gdje god se pojavio u bilo kojem gradu, jedva su ga čekali i svi su ga cijenili kao da je neki svetac.

Ali, u Srbiji postoji jedan grad u koji je Tito samo jednom išao i vjeruje da mu se uopće nije svidjelo dolaziti tamo, a to je grad Čačak. Svatko vjeruje da je to bio grad koji je izbjegavao jer je tijekom Drugog svjetskog rata bio središte ravnogorskog pokreta.

Ne znamo ni sami da li da vjerujemo u ovo ili ne, ali tako kruže glasine i priča među narodima širom bivše države. Šta biste vi rekli o ovome, da li vjerujete da je Tito baš radi toga izbjegavao ovo ili ne?

Ostanite i dalje uz nas, a mi ćemo vas redovno izvještavati o mnogim stvarima koje bi vas trebale zanimati, dragi naši čitaoci. Hvala vam što ste uz nas kao i svaki put do sad što ste bili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here