Draško Stanivuković, gradonačelnik grada Banja Luka je dao jedan intervju za Politika.rs.

On je rekao da bi volio kad ode s pozicije gradonačelnika ostane sistem koji će biti jači od bio kojeg pojedinca, gdje će se tretirati sve i u kojem nema nikako povlaštenih osoba.

Pokrenuli smo procese koji nisu viđeni u RS i šire već 20 godina ili više. Prije svega transparentna potrošnja, što znači da je prikazana svaka potrošena marka iz gradskog proračuna. Imena svih zaposlenika u gradskoj upravi i njihove diplome javno su objavljena. Transparentno smo raspisali sve raspisane javne natječaje na gradskim LED zaslonima. Također smo formirali revizorski tim koji je započeo borbu protiv kriminala i korupcije. Nagradili smo one koje je sustav prethodno izopćio i marginalizirao, protjerao s trgova i vratio se na ta mjesta. Nagradili smo i radnike na koje nitko nije obraćao pažnju, poput naših higijeničara u Gradskoj upravi, s ciljem uspostavljanja ravnoteže koja nedostaje ovom društvu.

Donijeli smo uredbe kojima smo zaustavili zlouporabu službenih automobila u privatne svrhe. U samo nekoliko mjeseci zaradili su milijunske uštede i povećali prihode. Pokrenuli smo projekt dolaska na posao biciklima i izgradili parkirališta za bicikle. Otvorili smo prvu javnu telefonsku govornicu, prva “humana parkirališta”.

Koliko ste zaradili od dionica, kao kad ste vratili službene automobile?

– Za sve odluke koje donosim, vodim se pitanjem mijenjaju li one temeljno i duboko stvari. Iako taj potez možda neće stvoriti uštedu od nekoliko milijuna, šalje jasnu poruku da se okončaju bahatost i zlouporaba službenih privilegija.

Kako biste vi ocijenili dosadašnji rad gradonačelnika Banja Luke, Draška Stanivukovića? Da li biste mu dali pozitivnu ocjenu za sve što je uradio na početku ili ne biste, recite nam i vi vaše mišljenje, mnogo nam je važno za ispunjavanje naše ankete koju vodimo među čitaocima ali i slušaocima.

Zapratite naš portal za još novih informacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here