Doktor Kamenov savjetuje redovitu konzumaciju probiotika, ali i voditi računa o prehrani

Prof. Doktor Borislav Kamenov, imunolog, govorio je na televiziji Pink o navikama koje uništavaju imunitet, dodacima i vitaminima. Komentirao je i pravilno pranje svježeg voća i povrća kako bi se uklonili pesticidi.

Količina vitamina koje uzimamo u obliku dodataka mora se regulirati, rekao je. Neće svima trebati jednaka doza, a predoziranje je štetno, ili ih tijelo jednostavno neće apsorbirati.

“Može se provjeriti, dozirati, izravnati sve razine vitamina, to nije velika mudrost. Što se tiče vitamina C, on se izlučuje mokraćom, ali neke tablete možete davati koliko god želite, a i dalje imate nedostatak. “” Postoji sumnja u kvalitetu ovih proizvoda, snaga vitamina se gubi. Također možete predozirati vitamin A ili D, ali to su daleko veće doze “, rekao je.

Vitamin D glavna je tema zbog jačanja imuniteta, kao i preporučene doze.

“Oni koji su zatrovani hranom, umorni su, imaju hronično narušeno zdravlje. Imaju trajno nisku dozu i ne daju suplemente s minimumom koji štiti tijelo od patoloških stanja, sve to treba razjasniti u dogovoru s liječnikom. Sve može štetiti previše, i voda i mlijeko, i hljeb i sol, ali sve je to individualno i pojedinac mora to procijeniti “, rekao je.

Kada je riječ o dodacima prehrani koji nisu tablete, prof. Doktor Kamenov savjetuje probiotike.

“Spomenuo sam to nekoliko puta, redovno savjetujem pacijente o probioticima. Oni su važni za jačanje probavnog trakta, dobre bakterije pomažu u imunitetu”, rekao je.

Ponovio je, da moramo izbaciti hranu koja nam smeta, a za koju znamo da nam je teška nakon što je konzumiramo.

“Ako vam mlijeko smeta kad ga pijete, ako vidite da ste naduti, izbacite mlijeko. Ako vam smeta hljeb, promijenite koji jedete ili ga zamijenite žitaricama i sjemenkama koje se stoljećima koriste. Navikli smo na pšenicu, mogu je pojesti i mnogi, a onaj koji ne može, neka ne jede “, rekao je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here