Rutinske i večernje rutine danas mogu zvučati kao razrada (iako mantra “više je bolje” u ovom slučaju stvarno ne vrijedi), a omiljeni sport ljubitelja ljepote je utrkivati ​​se s pričama o novim aktivnim sastojcima.

Međutim, jedna stvar je jednako važna kao i način na koji njegujemo lice ujutro i navečer, a to je princip po kojem ga njegujemo tokom treninga. Ovo je tema koja se odnosi na sve, ali je posebno važna za ljude s problematičnom i osjetljivom kožom koja zna čudno da reaguje na sve to.

A koji su osnovni postulati sretne kože prije i nakon treninga? Ako ste spremni za priču o čudotvornim kremama i serumima, razočarat ćete se. Ovdje se uglavnom primjenjuju pravila koja vrijede za vaše ponašanje. Evo koje:

Kad kažemo šminka, prvenstveno mislimo na proizvode za tamnjenje, rumenila i slično, a ne na maskaru ili gel za postavljanje obrva. Ne želite smrtonosnu kombinaciju znoja, sebuma i praha u svojim porama, vjerujte nam na riječ. Iako maramice za čišćenje iz više razloga nisu dobro rješenje za svakodnevnu upotrebu, ako zaista nemate vremena za bilo što drugo, one su i bolje od odlaska na trening našminkanih na licu.

Jasno nam je da svima nije ugodno biti bez šminke, a ako vam je to nepremostiv problem, onda se umjesto pudera odlučite za toniranu kremu koji će dati malo prekrivanja, ali neće začepiti pore. Ključna riječ je zasigurno nekomedogena.

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno nježno, ali temeljito očistiti kožu nakon treninga kako bismo uklonili bakterije i tragove znoja. Uz to, pranje i pranje lica hladi kožu i vraća joj temperaturu u normalu te ublažava crvenilo. Čak je i brzo pranje hladnom vodom bolje od ničega, ali idealno je koristiti blago sredstvo za čišćenje, nakon čega slijedi hidratacija i zaštita od sunca, a tek onda šminka.

Još jedan način uklanjanja prljavštine, znoja i sebuma su brisevi natopljeni kiselinom – lako ih možete pronaći u nizu korejskih marki – koji sadrže salicilnu ili glikolnu kiselinu. Salicilna kiselina posebno je učinkovita za uklanjanje nečistoća s masne kože, kao i za regulaciju lučenja sebuma, ali obje ove kiseline učinkovito će ukloniti sve što ne želite na licu nakon vježbanja, od znoja do ostataka SPF kreme i šminke .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here