Ako imate problema s lošim metabolizmom, bolovima u trbuhu ili nadutošću, ovi će vam savjeti pomoći

Nutricionistica Lien Harrison iz Australije već se godinama bori s nadutošću i lošim metabolizmom. Tada je shvatila da tajna ravnog trbuha nije isključivo u konzumaciji voća i povrća, već da je potrebno unositi svu hranu, ali u određenim količinama.

Ako želite da nadutost ostane u prošlosti, ona kaže da morate jesti hranu poput sjemenki, kivija, krumpira i piti puno čaja od mente.

S druge strane, potrebno je ograničiti unos napuhnute hrane poput kupusa, alkohola, umjetnih zaslađivača, ali i ne pretjerivati ​​s obrocima.

“Povremeno nadimanje je normalno. Kad pojedete obilni obrok ili obrok bogat vlaknima, većina ljudi se malo napuhne”, objašnjava ona.

“Potpuno je normalno. Ono što nije normalno je stalno nadimanje, koje je bolno i povezano je s drugim stanjima poput proljeva. U tom bi slučaju bilo najbolje nazvati liječnika.”

Ako vas s vremena na vrijeme muči nadutost, imate loš metabolizam ili želite izgubiti nekoliko kilograma iz želuca, poslušajte ove savjete:

“Imam puno jednostavnih savjeta za ove probleme. Prije svega, trebali biste češće jesti manje obroke, imajući na umu količinu vlakana koju ste pojeli jer premalo ili previše vlakana može potaknuti nadutost. Važno je i pravilno žvakanje. Pokušajte žvakati hranu u potpunosti jer to smanjuje mogućnost nadutosti ”, objašnjava ona.

Dodaje da je potrebno smanjiti konzumaciju gaziranih pića i zaslađivača, bilo da su slatki ili alkoholni.

“Prestanite jesti dijetalne proizvode, vrste hrane koje potiču nadutost, poput graha, kupusa i cvjetače. Mliječni proizvodi također mogu uzrokovati prve probleme, pa ih možete zamijeniti onima s manjim udjelom laktoze.

Napominje da je potrebno masnu hranu svesti na minimum jer ova vrsta hrane izravno utječe na zdravlje crijeva.

Povećajte unos ove hrane:

 • čaj od mente
  Čije sjeme
  Ohlađeni kuhani krumpir
  Sjemenke lana
  Manji obroci
  Voda
  Kivi

Minimizirajte ili uklonite ovu hranu iz vaše ishrane:

 • Prerađene hrane
  Gazirana pića
  Povrće koje potiče nadutost
  Alkohol
  Umjetna sladila
  Veliki obroci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here