Jelena Žigon bila je dama: u životu, ali i u glumi. Srbi su je zvali srpska Sofia Loren zbog nestvarne ljepote

Jelena Jovanović Žigon rođena je 3. novembra 1933. u Beogradu. Nakon uloge Žikine, prethodno je imala niz angažmana u domaćim filmovima i TV serijama, no čini se da je publici ostala najdraža kao Jelena Todorović.

Jelena je bila udana za glumca Stevu Žigona do njegove smrti 2005. godine, a s njim ima kćerku Ivanu, također glumicu, i sina Nikolu, slikara.

Inače, Jelena Žigon bila je unuka Mitra Martinovića, koji je bio crnogorski divizijski oficir, kasnije divizijski general Jugoslovenske vojske, premijer Kraljevine Crne Gore.

Poznata srpska glumica Jelena Žigon preminula je u 85. godini u bolnici u Beogradu, gdje je i živjela.

Žigon je imala bogatu karijeru, a 2015. godine doživjela je veliku traumu kada ju je, dok je bila sama u kući, napao i maltretirao provalnik.

“Bio je vrlo snažan, ali mlađi čovjek. Gurao me i maltretirao, držao me za vrat i stalno govorio: ‘U redu je, Jelena, neću te ubiti.'” Pretpostavljam da je to rekao samo da ne bi vrištala “, rekla je tada. šokirana glumica.

Kako je glumica otkrila, tražio je od nje sve zlato koje ima u kući.

“Nisam mu mogla odgovoriti jer me prigušio, pa je počeo provaljivati ​​u ladice. Uzeo je novčanike sa stola, nešto novca što imam”, rekla je tada Jelena Žigon.

Tijekom bogate karijere imala je brojne zapažene uloge u domaćim serijama i filmovima, a jedna od najzapaženijih je uloga Jelene Todorović u “Žikinoj dinastiji”.

Osim toga, pamtit ćemo je po mnogim istaknutim hit ulogama u jugoslavenskoj i srpskoj kinematografiji.

Da li je vama draga bila ova srpska glumica koja je plijenila pažnju ne samo glumom nego i svojim seksipilom, recite nam nešto više o tome i vi?

Ispričajte nam neku scenu iz njenih uloga koja vam je ostavila dubok  trag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here